top of page

3 Tipuri de clor

Ne concentrăm de obicei pe clor liber și total. Dar există de fapt trei tipuri de clor. Acestea sunt:

Clor liber - Acesta este clorul pe care îl masurati de obicei în apa din piscină cu pastilele DPD 1. Acest clor este raspunzator de dezinfectia apei din piscina. Piscina dvs. ar trebui să aibă între 0,5 si 1,00 părți per milion (ppm) în apă intr-o piscina acoperita si 0,5 si 1,5 ppm intr-o piscina descoperita. Sigur, aceste reguli se aplica pentru bazinele cu public. La cele private este de obicei o alegere a propietarului valoarea clorului liber in apa. De asemenea trebuie sa spunem ca aceste valori difera de la tara la tara. In S.U.A. de exemplu, nivelul maxim poate sa ajunga la 5 ppm !

Clor combinat - Acesta este clorul ce apare in urma de procesul folosirii apei din piscina. În timp ce este încă în apă, dezinfectia apei este redusa proportional cu valoarea sa raportata la clorul liber..

Clor total - Acest tip de clor este suma clorului liber și a clorului combinat.

Când adăugați clor în piscină, acesta reacționează cu apa pentru a forma acid hipocloros și ion hipoclorit (ClO−) Acești compuși formează împreună ceea ce numim clor liber.

Odată ce acest clor începe să reacționeze cu diferite particule din apă, cum ar fi azotul și amoniacul, acesta devine clor combinat.

În această stare, clorul nu este la fel de eficient in dezinfectie în comparație cu clorul liber. Obiectivul dvs. este să vă asigurați că piscina este bine dezinfectată, in concluzie vreți să vă asigurați că nivelul clorului liber rămâne sub control.

De exemplu, dacă nivelele de clor liber și nivelul total de clor sunt aceleași, atunci nu există nici un nivel de clor combinat în apă. Dacă nivelul total al clorului este mai mare decât nivelul clorului liber, diferența dintre cele două sunt nivelurile combinate de clor.

Pentru a vă asigura că piscina este dezinfectată, nivelul clorul liber ar trebui să rămână mai mare decât cel al clorul combinat.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page