top of page

In ajutorul dumneavoastra: Cum depozitam substantele chimice pentru piscina?

Sfârșitul fiecărui sezon de piscina aduce împreună cu acesta o problema veche: Cum stocați substanțele chimice de pe piscină în afara sezonului? Pentru a obține un răspuns la această întrebare și alți câțiva alții, am intervievat experții noștri în chimie

Cât timp puteți depozita substanțele chimice de pe piscină înainte de a-și pierde eficiența? Depinde de produs, precum și de condițiile de depozitare. Toate substanțele chimice trebuie utilizate în două sezoane de piscina; cu toate acestea, pentru oxidatorii și dezinfectanții cu clor și brom este recomandat sa fie consumați într-un singur sezon, în special clorul lichid sau hipocloritul de calciu.

Care este mediul ideal pentru depozitarea substanțelor chimice pentru piscină?

Un loc răcoros, uscat, sigur și bine ventilat. Pentru a preveni expunerea inutilă la toxine, substanțele chimice pentru piscine trebuie depozitate într-o zonă care să asigure o bună ventilație pentru a elimina vaporii toxici, mirosurile, aburul sau praful în aer care ar putea pluti în jur. Depozitarea substanțelor chimice de piscină în garaj nu este o idee bună dacă nu se află într-un fel de magazie sau cabinet de depozitare asigurat. Multe substanțe chimice, în special oxidanți și acizi puternici, pot coroda unele metale, provocând rugina sau alte daune. Nu depozitați niciodată oxidanți în apropierea unor substanțe chimice organice, cum ar fi benzina, sau în zone slab ventilate in care ar putea intra persoane.

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când stochează produsele chimice pentru piscină?

Cea mai mare greseala este probabil aceea de a nu le păstra intr-un loc rece și uscat. Umezirea oxidizatorilor poate fi chiar periculoasă. De asemenea, permiterea înghețării lichidelor poate face produsul inutilizabil.

Este atât de rău să folosiți produsele expirate?

Cu excepția cazului în care un produs lichid s-a separat (au aparut suspendii solide), a devenit puternic decolorat sau a dezvoltat un miros neplăcut, probabil că va funcționa, pur și simplu nu la fel de eficient ca atunci când este proaspăt.

De ce ar trebui cineva să aibă grijă de modul în care își păstrează produsele? De ce nu e bine sa le lăsam afară?

Multe substanțe chimice nu reacționează bine la temperaturile extreme din ambele părți ale spectrului, ceea ce riscați atunci când le depozitați în exterior. Dacă depozitați substanțele chimice dpentru piscină într-un loc mai cald decât 35 de grade Celsius, expansiunea lichidelor sau eliberarea de gaze cauzate de temperaturile ridicate pot provoca scurgerea sau varsarea lichidelor din recipiente. În unele cazuri, poate cauza condiții periculoase care ar putea duce la incendiu sau explozie. Dacă chimicalele lichide sunt lasate să înghețe, ele pot începe să se descompuna și să-și piardă eficiența sau să devină inutile.

Sperăm că aceste răspunsuri vă oferă informațiile de care aveți nevoie pentru a stoca produsele chimice de la piscină în siguranță și ușor. Dacă aveți întrebări specifice cu privire la modul de păstrare a substanțelor chimice pe care acest articol nu le-a adresat, contactați echipa de asistență pentru clienți Linea Azzurra.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page