10 Sfaturi Pentru a Pregati Piscina Pentru Vara - partea I

Primavara a sosit

Cu gandul la zilele toride de vara care ne asteapta, v-am pregatit un articol cu 10 Sfaturi care sa va vina in ajutor cand va veti decide sa incepeti pregatirea piscinei pentru sezonul de vara!

1. Chemati un prieten

In functie de marimea piscinei si de complexitatea echipamentelor ce o deservesc, puteti sa va ocupati si singur de pregatirile pentru a "deschide" piscina pentru sezonul de vara. De cele mai multe ori, o bere sau "accesul liber la piscina" rezolva sprijinul unui prieten sau vecin de nadejde. Noi putem fi prietenii dvs. si sa va ajutam cu toata experienta pe care am acumulat-o pana acum. Rezervati din timp un abonament de intretinere piscina cu noi la https://www.lineaazzurra.eu/intretinere-piscine si scapati de toate grijile pe care le presupune intretinerea piscinei dumneavoastra. Mai ales ca pana la la 15 Martie oferim 15% reducere la abonamentele incheiate pentru anul acesta.

2. Deschideți piscina devreme

Dacă ați văzut pe YouTube vreun flimulet de îngrijire a piscinei, s-ar putea să vedeti ca multi lucreaza in pulover. Știu că pare ciudat dar dacă ești ca mine, atunci vei dori să-ți deschizi piscina mai devreme, în timp ce e mai racoare. De asemenea, puteți profita de achizițiile anticipate la magazinul nostru online. Veți avea, de asemenea, piscina deschisă în cazul în care avem o vara timpurie. Deschiderea piscinei devreme vă ajută in special in lupta cu algele! Algele iubesc locurile calde și întunecate, motiv pentru care cresc atât de repede atunci când aveți acoperirea de iarnă la piscină până la jumătatea lunii iunie!

3. Fii pregatit

Înainte de a începe, asigura-te că ai tot ce iti trebuie pentru a deschide piscina la indemana. Nu vrei să fugi la magazin de fiecare dată când iti dai seama ca ai uitat ceva. Creaza o listă de verificare și pune totul in apropiere.

Iată ce vei avea nevoie:

 • Kit de deschidere pentru primavara sau substanțe chimice pentru deschidere (clor-șoc, clor-lent, regulatoare de alcalinitate, stabilizator de clor, floculant)

 • Tija telescopica si sita

 • Detartrant de piscina si substante de curatare a peretilor/liniei apei

 • Cap aspirare

 • Furtunul de aspirare

 • Perii pentru piscine

 • Kit de testare sau benzi de testare

Pe toate le poti gasi si in magazinul nostru online.

4. Puneti in functiune flitrul si pompa si lasati-le sa isi faca treaba

Odată ce ati indepartat prelata de protectie pentru iarna de pe suprafata piscinei, asteapta-te la surprize. Apa din piscina poate fi verde închis, verde deschis, tulbure sau limpede. Noi speram că toată lumea va descoperi o piscină clară, dar nu este întotdeauna cazul.

Daca aveti ghinionul ca unul dintre elementele sistemului de filtrare sa nu fiunctioneze (filtrul, pompa) sau sunt scapari de apa pe la vre-o imbiunare sau garnitura, chemati de indata pe cineva care are experienta cu astfel de echipamente. Nu orice instalator va va putea ajuta in acest caz.

Asigurați-vă că, odată ce indepartati protectia de pe piscină, vă concentrați asupra funcționării sistemului de filtrare. Apoi, asigurați-vă că va fi in functiune până când piscina este clară. După aceasta, puteți începe să programati sistemul de filtrare între 10 și 12 ore pe zi.

5. Testați apa de indata ce s-a limpezit

Ar trebui să aveți benzi de test sau un kit de testare deja la indemana și gata de utilizare, dacă ați urmat lista de verificare.

Luați o mostră din apa din piscină folosind un recipient, ținând-ul cu gura în jos și introducand-ul in apa cu mana pana la cot. Apoi, rotiți recipientul în poziție verticală pentru a lua mostra. Asigurați-vă că ați luat o mostră dintr-un loc care nu este aproape de gurile de filtrare, cat mai departe de marginea piscinei si nici dintr-un loc unde apa este putin adanca (asta in cazul in care aveti o piscina cu adancime variabila)

Utilizați trusa de testare sau benzile de test pentru a verifica nivelul pH-ului și clorului. Pentru o citire mai exactă (pe care o recomand foarte mult când deschideți prima dată piscina dvs.), duceti un eșantion la magazinul localpentru piscine și verificați:

 • Concentratia de Clor total și liber (sau tipul de dezinfectant utilizat)

 • Nivelul pH-ului

 • Concentratia de Acid izo-cianuric

 • Alcalinitatea apei


Featured Posts
Recent Posts